Home > Portofoliu > Proiecte realizate > Administrare proiecte complexe > Casa Baneasa

Locuinta unifamiliala Baneasa

Proiectul a pornit de la impunerile arhitecturii condominium-ului. Am respectat distantele fata de vecinatati, regimul de inaltime precum si volumetria generala a casei.

In interior insa, pe baza temei program intocmita impreuna cu beneficiarul, am redistribuit spatiile si am schimbat complet conceptul proiectului initial (un nou proiect de rezistenta, instalatii electrice, sanitare, incalziri, precum si un nou proiect de arhitectura in totalitatea lui).

Living-ul s-a desfasurat pe doua nivele pe verticala avand ca piesa importanta cheminee-ul, urmad spatiile de discutii si living-ul, bucataria, toate functiunile de zi ale unei locuinte. Gradina in acest program a fost tratata ca un partener al spatiului interior. Astfel terasa deschisa, ca o prelungire a living-ului, este bordata de vegetatie si inteaga gradina, iluminata, creaza un ambient cu valente peisagere ce determina o reala calitate a vietii traite intr-un asemenea ambient.

Dormitoarele, dressing-urile, baile au fost amplasate la etaj.
Conceptul acestui partiu de arhitectura a respectat toate cerintele si normele deja devenite clasice intr-un asemenea program.

Privind arhitectura de interior doua au fost directiile importante urmarite: calitatea materialelor – naturale si de cea mai buna calitate - precum si modul de iluminare – iluminat scenografic focusat pe anumite zone de interes.