Home > Portofoliu > Proiecte realizate > Administrare proiecte complexe > Ambasada Emiratelor Arabe Unite

Ambasada Emiratelor Arabe Unite

Bucuresti, Str. Polona nr. 6



Imobilul in stil neoromanesc a fost construit la inceputul secolului trecut (1900-1910), avand destinatia initiala de locuinta unifamilala, apoi de scoala pentru copiii diplomatilor si este incadrat in categoria monumentelor de arhitectura.

Schimbarea destinatiei, din scoala pentru copiii diplomatilor in ambasada, a condus la implementarea unui nou concept asupra spatiului astfel incat sa raspunda noilor cerinte functionale. Stilul neoromanesc al fatadelor si elementelor decorative exterioare a fost pastrat in totalitate iar finisajele folosite au fost de cea mai
buna calitate

Expertiza tehnica de rezistenta efectuata asupra imobilului a relevat necesitatea consolidarii acestuia ceea ce a presupus multa grija si colaborare atenta intre ingineri si arhitecti pentru a nu afecta valorile arhitecturale existente.

Scarile si balustradele din lemn au fost restaurat si montate peste rampele noi din beton, in asa fel incat sa se pastreze stilul arhitectural initial al constructiei. Canatele exterioare ale tamplariei au fost restaurate, iar canatele interioare au fost inlocuite cu tamplarie noua din lemn cu geam termopan, astfel incat sa poata fi pastrat si stilul arhitectural al cladirii si in acelasi timp sa fie asigurata si o buna izolatie termica si fonica interioara. Toata tamplaria interioara a fost partial restaurata, partial executata noua pastrand forma si designul initial. Peretii si plafoanele au fost imbracati in rigips, iar corpurile de iluminat au fost alese cu grija, in asa fel incat sa corespunda atat arhitecturii imobilului cat si cerintelor noii functiuni a imobilului.

Mansarda imobilului a fost reamenajata ca spatiu polifunctional, pastrindu-se integral imaginea initiala cu elementele structurale ale acoperisului vizibil (capriori, popi, contrafise, luminator, lucarne, etc.). Pentru a obtine mai multa lumina de zi au fost prevazute ferestre de mansarda FAKRO. Intre etaj si mansarda a fost pastrat golul din placa (existent initial si inchis ulterior), in asa fel incat sa se creeze un spatiu unitar intre etaj si mansarda, permitand privirii sa ajunga pana la luminatorul central din acoperis.

Curtea interioara a fost pavata cu dale si amenajata peisager in contextul preocuparii pentru imaginea initiala exterioara. Garajele si gardul au fost renovate.